Tabeling en Piek sluiten hun carrière in stijl af op de Spelen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
29 jul. 2024, 16:53
Robin Tabeling, Selena Piek, badminton, Olympische Spelen, Parijs 2024
© IMAGO - Robin Tabeling stopt toch niet met badminton

Robin Tabeling en Selena Piek hebben hun carrière in stijl afgesloten. Het badmintonkoppel wist al dat ze waren uitgeschakeld, maar wonnen hun laatste duel op de Olympische Spelen van de Algerijnen Koceila Mammeri en Violette Mammeri: 21-18 en 21-9.

De nummers negentien van de wereld begonnen slecht aan hun laatste wedstrijd en zagen hun tegenstanders al snel op voorsprong komen. Uiteindelijk kwamen Piek en Tabeling beter in hun ritme en zetten ze de achterstand (5-13) om in een voorsprong. Vervolgens hadden de Algerijnse broer en zus geen schijn van kans en pakten de Nederlanders relatief eenvoudig hun laatste overwinning samen.

Artikel gaat verder onder video

Robin Tabeling en Selena Piek stoppen met interlandbadminton

Het was al langer bekend dat Tabeling zijn racket aan de wilgen hangt na de Spelen in Parijs. Na afloop van het laatste groepsduel maakte Piek bij RadiOlympia bekend dat óól zij stopt met haar interlandcarrière. "Ik vind het mooi geweest. Het waren mijn derde Spelen en het is voor mij nooit een optie geweest om tot de volgende Spelen door te gaan." Tijdens hun laatste toernooi wilden ze nog één keer hun sport samen goed op de kaart te zetten.

Lees ook: Volleybalvrouwen verliezen in spannend slot van de nummer vier van wereldranglijst

Piek nam het besluit kort nadat Tabeling besloot te stoppen. Het intensieve reis- en speelschema, in combinatie met de wil om een maatschappelijke carrière te starten, gaven bij hem de doorslag. Piek: "Ik heb behoorlijk wat blessures gehad. Het was voor mij met Robin, of niet. En daarnaast hebben we slecht nieuws gehad wat betreft financiën en dergelijke. Waarschijnlijk gaat badminton uit het programma op Papendal. En met het huidige kabinet heb ik er ook geen vertrouwen in dat er meer geld naar sport, laat staan badminton gaat."

Lees ook: Boonzaaijer zet indrukwekkende prestatie neer, tegenslagen nekken roeiers

Piek gaat in competitieverband wel nog door. "Dat is ook in eigen belang. Als ik direct stop, word ik echt moddervet. Ik hoop daarna iets te vinden waar ik net zoveel passie voor heb als voor badminton, maar dat wordt lastig, denk ik."

Lees meer over: