22 aug. 2024, 22:03
22 aug. 2024, 22:04
Femke Bol, 400 meter horden, Olympische Spelen, goud, atletiek, Diamond League, Lausanne, atletiek, Cathelijn Peeters
© IMAGO - Femke Bol, atleet van TeamNL

Femke Bol heeft de 400 meter horden tijdens de Diamond League-wedstrijd in Lausanne gewonnen. Ze overklaste de concurrentie en liep soeverein naar de zege in tijd van 52,25 seconden. Haar grote concurrenten, de Amerikaanse Sydney McLaughlin-Levrone en Anna Cockrell, waren niet aanwezig in Zwitserland.

Bij de Olympische Spelen in Parijs werd Bol derde op het onderdeel. Ze startte destijds goed, maar verloor veel snelheid in het laatste deel. In de Diamond League wedstrijd begon ze wederom goed en kon ze dat tot de streep vasthouden. De Jamaicaanse Rushell Clayton kon in het begin nog in de buurt blijven, maar aan de finish was het verschil meer dan één seconde (53,32). Cathelijn Peeters eindigde als zevende.

Artikel gaat verder onder video

Femke Bol wint Diamond League-wedstrijd in Lausanne

Bol liep niet haar snelste tijd ooit (50.95 liep ze eerder dit jaar in het Zwitserse La-Chaud-de-Fonds), maar de atlete verbrak het wel record van de Diamond League-wedstrijd in Lausanne. Dat stond op haar eigen naam. Vorig jaar rende ze namelijk 52,76 seconden. De afgelopen drie jaar won ze het klassement van de atletiekcompetitie, maar nu gaat Clayton aan de leiding. Bol was namelijk niet alle wedstrijden aanwezig.

Voor Bol was het haar eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen. Ze won in Parijs goud met het estafetteteam op de 4x400 meter gemengd, pakte zilver met de estafettevrouwen op de 4x400 meter en vervoerde brons op de individuele 400 meter horden.