Femke Bol verslaat olympische plaaggeest nu wél

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
26 aug. 2024, 10:19
27 aug. 2024, 18:08
Femke Bol op de Olympische Spelen in Parijs
© IMAGO - Femke Bol, atlete van TeamNL

Femke Bol heeft zondagmiddag haar tweede Diamond League-zege in vier dagen gepakt. Op de 400 meter horden in de Poolse stad Chorzów was ze met een tijd van 52,13 te snel voor Anna Cockrell, die op de Olympische Spelen in Parijs nog het zilver wegkaapte voor Bol. Rushell Clayton werd derde in Polen.

Bol startte goed, maar Clayton begon beter aan de 400 meter. De winnares van de Diamond Leaguewedstrijd in Lausanne, afgelopen donderdag, lag een tijdje op de vierde plaats en zag de Jamaicaanse aan kop gaan. In het laatste gedeelte kon Bol nog versnellen en met een machtige eindsprint trok ze haar 23ste overwinning op rij in Diamond Leaguewedstrijd naar zich toe. Olympisch kampioen en wereldrecordhouder Sydney McLaughlin-Levrone doet dit jaar niet mee aan de Diamond League.

Artikel gaat verder onder video

Femke Bol neemt revanche op Anna Cockrell

Donderdag was Bol ook al de beste in Lausanne. De atlete overklaste daar de concurrentie en liep soeverein naar de zege in tijd van 52,25. Met die tijd verbrak ze het record van de wedstrijd in Lausanne. Dat stond op haar eigen naam. Cockrell was niet aanwezig in Zwitserland. Door haar zege in Polen is Bol nu al verzekerd van deelname aan de Diamond League Finals, die over drie weken in Brussel worden gehouden.

Lees ook: Goed nieuws voor Femke Bol: succescoach wil verlengen

Lieke Klaver werd in een tijd van 50,46 zevende op de 400 meter. Tweevoudig olympisch kampioen Marileidy Paulino (48.66) trok de overwinning naar zich toe. Nadine Visser eindigde op de 100 meter horden ook als zevende. In de finale wist Ackera Nugent (12,29) verrassend te winnen.