Femke Bol neemt geen rustpauze, maar gaat donderdag voor nieuwe overwinning

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 aug. 2024, 15:04
Femke Bol op de Olympische Spelen in Parijs
© IMAGO - Femke Bol, atlete van TeamNL

Femke Bol neemt geen lange rustperiode na haar succesvolle Olympische Spelen, maar gaat gewoon door. De atlete doet op donderdag 22 augustus mee aan 400 meter horden tijdens de Diamond League van Lausanne. Op dat onderdeel won ze de laatste 21 wedstrijden in de Diamond League.

Een week voor het begin van de Spelen deed ze voor het laatst mee aan een wedstrijd in de Diamond League. In London liep ze destijds met 51,30 haar tweede tijd ooit op de 400 meter horden. In Parijs kende ze vervolgens een uitermate succesvol atletiektoernooi. Ze won goud met het estafetteteam op de 4x400 meter gemengd, pakte zilver met de estafettevrouwen op de 4x400 meter en vervoerde brons op de individuele 400 meter horden.

Artikel gaat verder onder video

Femke Bol doet mee aan de Diamond League in Lausanne

Bol droeg haar gouden plak eerder deze week op aan Liemarvin Bonevacia. Hij behoorde ook tot het estafetteteam, maar raakte vlak voor de Spelen geblesseerd en kon daardoor niet meedoen. "Zijn positieve energie, competitieve houding, inzet en vriendelijkheid betekent alles. Zonder Lie hadden we dit nooit bereikt", schreef de olympische kampioene op social media.

Lees ook: Waarom heeft atlete Femke Bol zo’n hoge 'Mickey Mouse-stem'?

Bol is niet de enige Nederlandse olympiërs die in Lausanne in actie komt. Ook Nadine Visser, vierde op de 100 meter horden in Parijs en Stefan Nillessen (negende finishte op de 1500 meter) staan aan het vertrek. Bovendien doet Europees kampioen Jessica Schilder aan het kogelstoten. Op de Spelen einigde ze als zesde.

Lees meer over:

Femke Bol