Femke Bol draagt gouden medaille op aan belangrijk persoon

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
14 aug. 2024, 12:27
16 aug. 2024, 12:10
Liemarvin Bonevacia, Isaya Klein Ikkink, Eugene Omalla, Femke Bol, Lieke Klaver, TeamNL, atletiek, Olympische Spelen, goud, Parijs2024, 4x400 meter
© IMAGO - Nederland wint gouden medaille op 4x400 meter gemengde estafette

Femke Bol heeft Liemarvin Bonevacia op haar Instagram bedankt voor zijn steun en inzet. Op de 4x400 meter gemengde estafette wonnen Bol, Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Eugene Omalla en Isaya Klein Ikkink goud voor Nederland. Bonevacia behoorde eigenlijk ook tot het team, maar raakte vlak voor de Olympische Spelen geblesseerd en kon daardoor niet meedoen. Hij was echter wel in Parijs.

Bonevacia zou op de Spelen in Parijs individueel meedoen aan de 400 meter en behoorde ook tot de gemengde estafetteploeg. Vlak voor het atletiektoernooi liep hij echter een hamstringblessure op, waardoor hij niet mee kon lopen. De atleet was wel aanwezig in de Franse hoofdstad om zijn ploeggenoten van TeamNL aan te moedigen. "Ik ben hier nu om support te geven aan de anderen en vooral de mixed estafette. Ik probeer nu op een andere manier te genieten van de Olympische Spelen. Eerst was ik natuurlijk heel erg down, maar het vuur om verder te gaan heb ik nog steeds", zei hij daar destijds over tegen De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Femke Bol zet Liemarvin Bonevacia in het zonnetje

"Liemarvin is de beste teamgenoot ooit. Het is heel zwaar om vlak voor de Spelen een blessure op te lopen, maar toch kwam hij naar het olympisch dorp om ons te helpen deze medaille te winnen", schrijft Bol in een verhaal op haar Instagram. "Zijn positieve energie, competitieve houding, inzet en vriendelijkheid betekent alles. Zonder Lie hadden we dit nooit bereikt", schrijft de olympisch kampioene dankbaar.

Lees ook: Waarom heeft atlete Femke Bol zo’n hoge 'Mickey Mouse-stem'?

Bonevacia was vorig jaar nog onderdeel van de estafetteploeg die wereldkampioen leek te worden. Door een late val van Bol greep Nederland echter naast het goud. In Parijs wist de ploeg wel te winnen. Met een fantastische eindsprint wist Bol in de slotmeters nog drie landen in te halen, waardoor ze als eerste over de streep kwam.